Hänt i veckan 13

Hänt i veckan vecka 13

Den här veckan har Katthjälpen Kronoberg tagit det lite lugnt och vilat upp oss inför kommande veckor så därför tänkte vi istället berätta om de stackars hemlösa okastrerade honor där ute som nu blir dräktiga 😢

Men först vill vi tacka Sofie Holmgren som idag hälsat på Tora. Tora är som ni vet dräktig och Sofie och hennes familj ska adoptera Tora efter att ungarna blivit 12 veckor gamla. Sofie kom hit idag med massa filtar, mat både torr och blöt, lakan, handdukar, klösbrädor, massa leksaker osv till Tora och hennes framtida ungar. Tusen tack för att du körde runt och hämtade upp dessa saker ❤

Tora hade turen att få komma in i värmen innan hon föder, äta bra mat, värme, kärlek och mjuka ställen att ligga på/i.
Nu är det högsäsong för parning och tänk vad det skulle göra skillnad om alla skulle kastrera sina katter hanar som honor! Då slipper föreningar som Katthjälpen Kronoberg städa upp efter alla oansvariga och okunniga människor som inte ser till kattens bästa!

Det finns så många honor där ute som nu blir dräktiga, de får föda ute i skogen, under en husgrund osv där det är fuktigt, kallt och förmodligen ingen tillgång till varken mat eller vatten. Kommer hon verkligen orka med förlossningen alldeles ensam, trött, kall och hungrig? Hela familjen kanske fryser ihjäl eller svälter sig till döds, hon är så mager att hon inte har tillräckligt med mjölk till sina små troll. Hon lämnar sina ungar en stund för att själv hitta föda, kommer hon tillbaka? Hon är så utmattad att hon inte ser farorna runtomkring, det enda hon tänker på är sina små barn, vem vet hon kanske dör i jakten på mat och vad händer med ungarna då? Jo de dör också!

Så här kan det se ut om katterna inte kastreras och få föda sina ungar ute och de föds in i hemlöshet, blir oftast väldigt skygga och kan vara svåra att hittas och fångas in. Alla har inte turen att komma in i värmen som Tora nu fått göra och Artemis förra året ❤

Människan är bara egoistisk när de säger att det är dyrt att kastrera en katt, vad kostar det inte att tanka bilen för att åka till affären och köpa god mat till fredagsmyset? Om man inte tar sitt ansvar som människa och kastrerar, vaccinerar och id-märker sin katt ska denna människa nog köpa sig ett gosedjur istället, de kissar inte bredvid lådan, inte dyr i drift och behöver definitivt inte kastreras eller försäkras. Det kostar att ha djur oavsett vilket djur det än är. Vi måste tillsammans höja kattens status och KASTRERA MERA! 

Vi som kattförening ser så mycket otäckt där ute allt från djurplågeri, svält, död, arga/skygga katter som är det pga just människan, dumpade katter som kanske är slängda i en container osv och ofta funderar man på vad vi egentligen sysslar med men vi gör vårt absolut bästa för att rädda så många katter vi kan och ser till så de får ett bra hem.

På våren får vi ta hand om dräktiga honor, kattungar och på hösten få vi städa upp efter människan igen då katten de haft under sommaren inte var kattunge längre och därmed inte lika rolig längre. Myten om att katten klarar sig själv är skitsnack! Katten behöver oss lika mycket som vi behöver andra människor för att överleva! 

Så snälla ta ert ansvar att kastrera era katter, känner ni någon med en okastrerad katt informera om problemet med alla hemlösa katter och det behövs definitivt inte fler det räcker med ca 150 000 hemlösa katter i Sverige!

Sprid vårt budskap för vi lovar er att huskatten kommer aldrig försvinna!

/Styrelsen i Katthjälpen Kronoberg
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

katthjalpenkronoberg.blogg.se

Vi är en förening som jobbar med hemlösa katter, vårt arbete är helt ideellt. Vi arbetar enligt no kill policy vi tar avstånd ifrån att avliva friska katter.

RSS 2.0