Boktips

Här kommmer lite boktips, böckerna handlar om katter och är roliga och lärorika att läsa.
 
 Hur tänker din katt? Författare Bo Söderström
I denna bok får du reda på var din katt vill bli klappad för att må extra bra. Du får reda på när vildkatten blev tam. Hur du ska undvika att din katt krafsar på möbler. 
Trots att det under de senaste åren skett häpnadsväckande forskning om katter når dessa spännande resultat sällan utanför universitetens snäva krets. I denna bok tolkar forskaren och biologen Bo Söderström de allra mest intressanta resultaten från forskningsfältet på ett populärt sett. Trots mer än 30 år med katter fick författaren aha-upplevelser och lärde sig nya saker om katters beteende när han skrev vart och ett av kapitlen. Med den här boken kommer du att fascineras än mer över katter och deras beteende. Boken ger oss redskap för att kunna förstå våra katter och för att ge dem bästa vård och skötsel

 

 I huvudet på din katt Författare Susanne Hellman Holmström & Sarah J. Hellman
I huvudet på din katt är sprängfylld med fakta och tips. Här lär du dig läsa av kattens kroppsspråk och får tips om hur du undviker kattproblem och löser redan existerande. Varför vägrar katten äta, varför går den inte på lådan utan föredrar din säng, och varför blir dina katter inte vänner?

 

 Så smart är din katt Författare David Alderton
 I den här boken finns en mängd olika övningar och uppgifter för katter. Det handlar inte om enbart IQ-mätning. Oavsett intelligensnivå så kommer katten att lära sig massor, du får lättare att kommunicera med din katt och relationen mellan dig och din djurvän kommer att fördjupas. Dessutom kommer ni båda att ha roligt på vägen. 
I boken finns även kapitel med fakta om djurpsykologi, olika rasers egenheter och djurens inlärningsprocesser.
 
 
Vad säger katten? En bok om katter och kattbeteende Författare Ylva Stockelberg
 
En bok för alla som älskar katter och som vill förstå sin katts behov och beteende. Vad säger katten innehåller det mesta kattägaren behöver veta för att ha en bra relation med sin katt och ha en frisk, glad och harmonisk katt. Boken bygger på ett urval av de frågor som kommit in till Kattsajten. Här ges också hand­ fasta råd för att komma tillrätta med oönskade beteenden exempelvis om katten är väldigt rädd eller uträttar sina behov utanför toalådan.
 Ylva Stockelberg har skrivit om katter i nära 20 år vilket har resulterat i åtta böcker och många artiklar. Hon har främst skrivit fackböcker men även prosa om katter. Hon är en uppskattad föreläsare inom kattgenetik och kattbeteende. Hon är sedan 2007 kattvetaren på Hemmets Journals kattsajt och har svarat på 100­tals frågor om katter och kattbeteende.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

katthjalpenkronoberg.blogg.se

Vi är en förening som jobbar med hemlösa katter, vårt arbete är helt ideellt. Vi arbetar enligt no kill policy vi tar avstånd ifrån att avliva friska katter.

RSS 2.0